Разбиха още една лаборатория за дрога в Слънчака /СНИМКИ/

Този път става дума за синтетични накротици

Служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Несебър извършили проверка по сигнал за наличие на мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици -  метамфетамин или "пико", разположена в хотел "Сънсет Бийч 3" в Слънчев бряг. По време на производство на наркотични вещества са задържани 27-годишният П.Д. от Свети влас, 21-годишният А.Р. и 21-годишния А.С., и двамата от Бургас. Намерени и иззети са прекурсори, множество И съоръжения, служещи за производство на наркотик /ефедрин, червен фосфор, тулол, йод и др./, еднолитрова колба, съдържаща светлокафеникаво течно вещество, заготовка за производство на метамфетамин, електронна везна, йенско стъкло, със светлокафеникаво кристаллообразно вещество, реагирало при полевия нарко тест на метамфетамин. Открити са още полиетиленов плик с бяло кристалообразно вещество с тегло около 25 грама- амфетамин, множество пликчетата с метамфетамин/. Тримата младежи са задържани за срок от 24 часа. 
Работата продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Районно управление – Несебър.

Припомняме, че за по-малко от месец на територията, обслужвана от ОДМВР – Бургас са разкрити още две лаборатории за производство на наркотици – едната в Несебър – за производство на синтетични наркотици, а втората в Бургас - за производство на марихуана.
Несебърската лаборатория се помещаваше в жилищен апартамент, разположен в комплекс «Черно море-2» №49, където непосредствено след произвеждане на синтетични наркотици - метамфетамин /пико/ бяха задържани криминално проявените : Я.Т., 33 годишен от Бургас и 43 годишния Н.Д. от Несебър. Иззета бе мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици, състояща се от : колба, термометър, газов котлон, фунии, ел. везна и др., както и прекурсори, служещи за производството на метамфетамин / йод на кристали, натриева основа, остатъци от червен фосфор и др./. Намерено бе жълтеникаво кристалобразно вещество с тегло около 40 гр, реагирало при извършения полеви нарко-тест на метамфетамин. В ползвания от Н.Д. л.а. «Мерцедес», бе открито и иззето пликче с жълтеникаво кристалообразно вещество / метамфетамин/.
Бургаската лаборатория се помещаваше в апартамент в бл. 165 в к-с „Славейков”, пригоден за цялостен процес по производство на марихуана / засяване, отглеждане, поливане и сушене на готовата продукция/, нает под наем от 31 годишния бургазлия В.Т. При извършения му личен обиск бе намерено и иззето полиетиленово пликче, съдържащо суха зелена тревна маса с тегло около 1 гр. / марихуана/ и полиетиленов плик, съдържащ жълтеникаво кристалообразно вещество с тегло около 1 гр. / метамфетамин/. В лабораторията за отглеждане на марихуана, оборудвана с необходимите съоръжения / осветителни тела, таймери, система за капково напояване, термометри и др./, бяха открити 58 саксии с канабисови растения с различна височина и в различен стадий на растеж. Намерени и иззети са още четири кассетки със суха зелена тревна маса, четири картонени кути със суха зелена тревна маса и чувал със суха зелена тревна маса. Общото тегло на намерената суха тревна маса / марихуана/ е около 4 кг. В.Т. бе задържан за срок от 24 часа.