Здрави заведения в битка за пациенти

Животът

16-08-2015, 13:02

Снимка:

общинско радио

Автор:

bladoevgradutre

Всичко от Автора

Лекари от държавната препращали болни към частната болница

Люта битка се завихря между здравните заведения в Благоевград. До директора на МБАЛ Благоевград Огнян Митев са достигнали сигнали за нелоялно отношение към болницата от лични лекари и лекари по отделенията, които препращат пациенти към други здравни заведения в града, пише struma.com.

Състезанието между болниците в Благоевград не е от вчера, в съседство на МБАЛ Благоевград е частна болница, почти в двора на държавната. Двете здравни заведения в определени случаи си сътрудничат, но битката за пациенти е жестока. В много от случаите спешни пациенти минават през Спешно отделение на МБАЛ Благоевград, получават спешна грижа и след това се преместват в частната болница, посъветвани от нелоялни болнични служители.

Така МБАЛ Благоевград работи, други се облагодетелстват от клиничните пътеки и лишават държавната болница от приходи. Има и случаи, в които пациенти минали през други здравни заведения и, получили усложнения, се връщат в държавната болница, където се прави "поправка " на лечението. Болницата няма право да връща пациенти, независимо, че преди това са се лекували на друго място. Тези проблеми са и в основата на големите разходи в болницата, за сметка на намалелия брой пациенти, минали по клинични пътеки през МБАЛ Благоевград.