Фолклорни състави дефилират от площад „Тройката” до Общината

Бургас Лайф

17-08-2015, 10:37

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

16-годишна ученичка грабна короната на "Мис Бургас"

За носител на награда "Нестинарка" е избран фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев"

43-то издание на  Международния  фолклорен фестивал ще бъде открито днес и ще продължи до 21 август.  Участие в него ще вземат състави от България, Албания, Виетнам  (само на 20 август), Естония, Италия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Грузия.

За носител на награда "Нестинарка" е избран фолклорен ансамбъл "Атанас Манчев" , който празнува и 70 години от създването си.

Община Бургас отново е организирала програмата на участниците в МФФ така, че да ги видят и чуят и в по-далечните краища на града. На 18, 19 и 20 август ще има концерти на следните места:  Меден рудник, Славейков, Охлюва, пред Община Бургас, Културен дом на нефтохимика, Флора, както и пред  Летен театър. Вътре в Летния театър ще има концерт на 3 състава всяка вечер от 20.30 ч.  

Тази година през всичките пет дни на фестивала ще има дефилета на участниците.

За откритите сцени е предвидено 5 състава да играят по 5 минути, след това отпътуват с автобуси или пеш към точките, където ще имат концерти. Последният състав, който остава на сцената, танцува 20-30 минути и още толкова време обучава хората от публиката.

Пред Летния театър ще има "Фолклорен град" - шатри, в  които участниците  ще представят фолклора на страната си. Той ще е отворен по време на целия фестивал.