Бургазлии събират бездомни котки в чували

Животът

17-08-2015, 10:57

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бездомните кучета се радват на пропуските в закона

Причината е, че няма организация, която да се ангажира с приютяването им

Бургазлии се принудиха да събират бездомни котки в дворовете си в чували и за да се отърват от тях- да ги карат в близките села. Причината е, че няма организация, която да се ангажира с приютяването им, пише в. "Труд".

"Имам десет котки в двора си. Живея в центъра. Храня ги, но те вече са цяла напаст. От друга страна не искам да ги давам на съмнителни непознати, които обикаляли с бял микробус да ги събират, защото се говори, че ги носели за храна на питони", разказа бургазлийка. Тя и съпругът е са решили да съберат котките в чувал и да ги закарат в близка местност или някое село.

От отдел "Екология" в общината казаха, че не могат да помогнат, защото няма приют за котки и посочиха телефон на организация за закрила на животните. Оттам също обясниха, че имат обаждания за бездомни котки от целия регион, но няма как да помогнат, защото и да съберят животните, няма къде да ги приютят.

Проблемът с бездомните котки в Бургас е от няколко години. Те се трупат около рибните ресторанти и заведения в центъра, където посетители им хвърлят храна и риба. В морския град, проблемът е не с бездомните кучета, а с котките, твърдят бургазлии. Наскоро наистина се пусна слух за тайнствен бял микробус с ямболска регистрация, който обикалял да ги събира за храна на питони. Никой обаче не знае дали това има общо с реалността.