Яне рече: Рокади в енергийната мафия може да завършат с разстрели

Политика

17-08-2015, 10:58

Снимка:

©frognews.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Министър Петрова започна да бърка в схемите им, похвали я кандидат кметът на Сандански

Заради геополитическите процеси и ограниченото влияние на Русия в тях, българската енергийна мафия е крайно смутена, заяви по БТВ политикът Яне Янев. В определен период от време може да се очакват дори и крайности, предвиди той.


Дефиницията за енергийна мафия е сложна, това е най-силната мафия на Балканите, има имунитет и е закриляна от всички власти. За пръв път от 25 години насам министърът на енергетиката не е поставена от енергийната мафия. Теменужка Петрова започна да бърка в схемите на енергийната мафия, каза той.


Режимът е бил адаптиран към съответния бенефициент, смята Янев. В енергийната мафия има много фракции, които може да започнат да се поръчват и зрелищно да се избиват. Преразпределенията в енергийната мафия щели да доведат до това. Въпрос на воля, желание и смелост е да се стигне до край от страна на съда и прокуратурата.


Сега енергийната мафия иска да нанесе своя удар, за да се самосъхрани и е готова на крайности. Това, което правят Борисов и Теменужка Петрова, е стъпка в правилната посока. Петрова е чуждо тяло на системата и си позволява да реже, обясни той.


Няма мнозинство за нови избори, каза Янев. Гърдите на Радан Кънев пък били посинели от биене на тема конституционна реформа, според него. По-хвалебствени слова за Местан от Радан Кънев не съм чувал, той щеше да го ослюнчи, пусна динозавърски езици, каза Янев.
Откъде са парите за хотела на сина на Първанов, да не ги е държал на трезор в село Сирищник, попита още той.


Да, ще се кандидатирам за кмет на Сандански, не искам моя град да бъде узурпиран от феодали, обясни той и покани тв екипи да снимат неговите и на останалите управници имоти. Да се спре упадъка на моя роден град, призова Янев.