Международният младежки фестивал ще взриви Царево

Бургас Лайф

17-08-2015, 14:07

Снимка:

снимка,bghotelite

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правят местна инициативна група Царево - Малко Търново

Над 250 участника и над 15 творчески формации от 3 държави – България, Англия и Норвегия ще участват тази година във формата

Традиционният международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” стартира със своето второ, различно издание - фестивална ваканция с "Жрици на музите".

Тази година арт форума е част от мащабния проект на Сдружение ТЕМП АРТ международен младежки пътуващ арт фестивал МОДЕРНИ ВРЕМЕНА - финансиран със средства на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2009-2014 по програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства”.

Над 250 участника и над 15 творчески формации от 3 държави – България, Англия и Норвегия ще участват тази година във формата. 8 града ще представят България на сцените по Южното Черноморие. Враца, Казанлък, Кнежа, Перник, Разград, Ямбол, София и Царево ще покажат своите дарби на различните изкуства представящи се в индивидуални концерти, рок маратон, джаз вечер и микс концерти на всички сцени.

Програмата няма да бъде с толкова голям брой концерти, но със сигурност характерния дух на жреците с много нови и прекрасни изненади ще остави своя отпечатък и тази година в края на лятото у всички участници.

Официалната церемония по откриването ще се състои с Микс концерт на 22 август в Царево от 20:30ч., в който изпълнители от различни жанрове ще забавляват публиката на откритата сцена. Фестивала ще открие кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.