Министрите ще са минимално ангажирани с предизборната кампания

Политика

17-08-2015, 15:23

Снимка:

©Надежда Чипева

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Декларира правителственото решение вицепремиерът Томислав Дончев

Водещият принцип при селекцията на кметове на ГЕРБ ще бъде изборът на местната организация – кой е кандидатът, който се ползва с най-голямо доверие. Това коментира за "Хоризонт" вицепремиерът Томислав Дончев по повод предстоящия местен вот.


"Има позиция на правителството да се ограничи максимално прякото ангажиране на министри от кабинета по време на предизборната кампания. Това се налага заради многото работа в Министерския съвет и заради коалиционния модел на правителството", каза Дончев.


Според него безспорен е фактът, че парите, които държавата отделя за общински пътища и за републиканската пътна мрежа, са недостатъчни.


"В нормална ситуация това е по-скоро фактор да се управляват моторните превозни средства с ниска, а не с висока скорост. При всички случи недоброто състояние на пътната инфраструктура на места, въпреки че се полагат усилия тя да се подобрява, се комбинира с безсъвестното и безсрамно шофиране", подчерта вицепремиерът.


Той заяви, че твърде много се фокусира общественото внимание върху луксозния служебен паркинг на някои български кметове.
"Вече е сезирана Агенцията за държавна финансова инспекция и тя работи по случая. Малко патологично се фокусираме върху служебния автопарк на кметовете. За мен много по-голям проблем би бил, ако те разполагат с подобен луксозен личен автопарк", подчерта Дончев.