Общината предоставя безстопанствени кучета на добри хора

От приюта в промишлена зона „Запад”

Правила за осиновяване на кучета от приюта за безстопанствени животни са публикувани на сайта на Община град Добрич.

Информационната кампания е в рамките на Програмата на общината за информиране на гражданите за отглеждане на кучета, придобити от общинския приют.

Предоставянето за отглеждане на домашни любимци е безвъзмездно и не се заплаща такса. Преди да се даде животно за осиновяване, управителят на приюта или упълномощен от него служител може да провери дали кандидатът отговаря на условията и дали данните, които е предоставил, отговарят на истината, като направи посещение на обекта или дома, в който ще бъде настанено животното, по изрична покана и съгласие на кандидата за осиновяване. Всеки желаещ може да се обръща към управителя на приюта за информация и сведения относно настанените и подходящи за осиновяване животни.

При осиновяване новите собственици подписват декларация за осиновяване по образец и приемно-предавателен протокол.

Придобитите от приюта животни са кастрирани и собствениците им са освободени от заплащане на ежегодно определената годишна такса, съгласно Закона за местните данъци и такси. Собствениците на кучета са длъжни да се отнасят към животните с грижа на добри стопани и да ги отглеждат по начин, съответстващ на тяхното развитие и предназначение, съобразен с физиологичните и поведенческите им особености. Припомняме, че общинският приют се намира в промишлена зона „Запад”.

Пълна информация е публикувана на сайта на Община град Добрич.