Биг Брадър вкара майка героиня преборила рака

Аделина Банакиева 46 от София, има градински център и се занимава с озеленяване и вече има опит в телевизията

Тринадесетият участник в "Биг Брадър" е 46-годишната Аделина Банакиева, която преди 4 г. водеше предаването "Ники Кънчев под наем" в ефира на "Нова".

Тя е майка на петима синове, която преборила рак в четвърти стадий. "Беше много тежко. Но няма нещо, което може да срине всичко. Поне не мен", казва тя.

Аделина е от София, но от години живее на село с втория си съпруг. Има градински център и се занимава с озеленяване. "Това, че съм колоритна, е най-малкото, което чувам за себе си. Че съм луда, че съм прекалено екстравагантна", каза тя във визитката си.

За сега се отлага представянето на последният участник.

Аделина се представи в своята визитка с думите:

"Животът ми е много динамичен и пъстър. Имам градински център и се занимавам с озеленяване. Отделно се занимавам с много социални каузи и обществена дейност.

Аз съм човек, който има своята гражданска и личностна позиция. Чувам за нещо, което ме влудява безкрайно - протести срещу „Топлофикация", безобразието относно отношението на бездомните животни в България, деца по улиците, проблемите с настаняването им по различни институции... Не смятам, че седейки си вкъщи и гледайки тихо, мърморейки си колко е лошо положението, то ще се оправи. Аз смятам, че положението ние ще го оправим.

Омъжена съм от близо 15 години. Това ми е втори брак. Имам общо петима сина. Това, че съм колоритна, е най-мекото, което съм чувала за себе си. Хората ме смятат за луда, прекалено ексцентрична, че много често минавам границата на екстравагантността.

Моята функция в семейството е да разпределям задачи, тъй като те слушат. Научени са и слушат. Животът с толкова хора е свързан с препятствия. За съжаление, в семейството ми всъщност аз бях тази, която постави огромно препятствие пред всички. Това беше диагнозата „рак в четвърти стадий". За всички беше много тежко, но май за тях беше много по-тежко, отколкото за мен. Бях убедена, че това ще мине.

Аз съм малоумно позитивна. Няма нещо, което не може да бъде преборено. Няма нещо, което може тотално да срине всичко. Поне не мен!

Когато си свикнал да живееш в голямо семейство, както е моето, много малко неща могат да те ядосат при съвместно съжителство с други хора. Това, което крайно много ме дразни, е липсата на чувство за толерантност. Когато се премине тази моя лична граница, в която някой влиза прекалено много в моята територия, аз откровено ще възроптая.

Ще ми се да имам сблъсък с околните. Обичам да има силни характери около мен. Общо взето околните ме следват, а не аз тях."