Каракачанов: Шефът на БНР прави плонж пред ДПС

Общество

19-08-2015, 10:38

Снимка:

©faktor.bg

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Мария Стоянова от СЕМ смята, че искането на лиценз за турско радио е провокация

Ние научаваме два дни преди заседание на СЕМ , че то се свиква за да даде лиценз за турско радио в Кърджали, Хасково, Асеновград и Смолян. Какви турци има в Смолян?, попита риторично депутатът Красимир Каракачанов по НТВ, по повод искането на БНР да открие програма на турски език.


"Как така се случва, че Ангел Джамбазки отива на заседанието на СЕМ и настана паника. Те не могат да вземат решение на тъмно. Отиде Джамбазки, и се оказа, че шефът на радиото не идва, а той предлага тази програма на турски. Председателят на СЕМ също го няма, защото майка му се разболяла. Провокация е да правиш радио на турски. Защо няма радио на руски за тези, които живеят в България. Защо точно на турски? Кой печели от това? Защо тази програма ще обхваща район в Смолян. Явно е, че се търси възможност за влияние", гневи се лидерът на ВМРО.

 

"От пет години имаме проблеми, главното мюфтийство съди България за едни имоти. Вярно ли е, че още през юни шефът на радиото е обещал турско радио на кмета на Кърджали? Половин България е засипана с турски радиостанции. Шефът на радиото се е загрижил да прави турско радио. Човекът търси политическа подкрепа, защото в радиото има стачка. Търси подкрепата на ДПС. Човекът прави един плонж пред тази политическа сила. Защо 1/3 от територията на България е заглушена от чужди радиостанции. Какво правим за другите общности в България? Тук не се интегрират чуждите общности, а се дезинтегрират. Кой умник измисли, че в Смолян хората знаят турски и там ще бъдат наградени с 3 или 6 часа на турски? Защо в Никопол не открием радио на италиански, защото там има католици", ядоса се Каракачанов.

 

Мария Стоянова, член на СЕМ заяви, че заседанието на СЕМ не било заради радиото. "Преди около месец имаше такова предложение, но СЕМ го върна. Трудно комуникираме с ръководството на радиото. Смятам, че предложението за турски канал е провокация. СЕМ трябва да реши дали такова радио има място. Радиото иска от 6 до 7 часа програмата да се запълва с турски фолклор. В петък от 3 до 4 часа ще се разискват религиозни теми по писма на читатели. Искането е провокация към хората, СЕМ и политиците.