Бургас е лидер по пияни шофьори

Крими

19-08-2015, 11:26

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

След нова акция: Плевен отново сред първенците по пияни шофьори на пътя

Това показва двудневна проверка, проведена на територията на цялата страна

Най-много шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол има в Бургас. Това показва двудневна проверка, проведена на територията на цялата страна. В хода на полицейските действия за контрол на шофьорите по пътищата в цялата страна, пътните полицаи само за два дни са установили  общо 178 случая на управление на МПС след употреба на алкохол. 102-ма са водачите, шофирали с 0,5 до 1,2 промила, като по този показател най-многобройни са нарушителите в област Бургас – 17.  При други 76 шофьори пробите са показали наличие на алкохол над 1,2 промила.
Установените в хода на проверките неправоспособни  водачи са общо 164, като най-много са били те на територията на ОДМВР-Кюстендил и Плевен – по 13; в областите Перник, Пловдив и Стара Загора  - по 12; Сливен - 10.
Общо 7283 са проверените МПС по време на акцията.
Усилията на пътните полицаи за предотвратяване на тежки инциденти и намаляване на пътния травматизъм продължават с проверки и контрол за спазване на правилата на ЗДвП.
Акцията на служителите от „Пътна полиция“ – ГДНП е организирана с цел проверка на шофьорите за правоспособност и за употреба на алкохол.