В три последователни дни измамници отмъкнаха от жена 7 050 лв., 500 евро, злато и бижута

Крими

19-08-2015, 12:13

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мошениците действали по схемата „колет от чужбина”

7050 лева, 500 евро, злато и бижута успяха да измъкнат телефонни измамници от 68-годишна жена, живуща в Павликени. Мошениците „смукали” каквото могли от жевата в рамките на три последователни дни. Вчера пострадалата 68-годишната жителка на гр. Русе подала сигнал в полицията, че на 1-ви, 2-ри и 3-ти август е била измамена. Установено е, че на 31-ви юли на домашния й телефон се обадило лице, което тя разпознала като свой приятел от Германия. Мъжът я помолил да приеме колет, в който се намирали негови златни бижута. Оставил и телефон на куриера. На 1 август жертвата отишла в Павликени до гробищния парк и приела от непознатото лице кутия, увита с кафяво тиксо, за която предала 2 златни кюлчета по 10 грама, 2000 лева и 500 евро.
На следващия ден след телефонен разговор с куриера и под предлог, че имало още една кутия с бижута на нейния познат, потърпевшата оставила 5000 лева в плик, до табела между село Батак и гр. Павликени.
На 3-ти август за колет, уж съдържащ 30 000 евро, 67-годишната жена оставила до същата табела златен синджир и три златни пръстена. Седмица по-късно, след като заредила ваучери на стойност 50 лева на нейния познат от Германия, пострадалата се усъмнила за съдържанието на колетите, отворила единия от тях и установила, че в него има вафли.