IT фирма от Одеса се премести в Пловдив

Животът

19-08-2015, 13:32

Снимка:

Наташа Манева

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

65-те служители са дошли със семействата си и са наели апартаменти в града

Целият офис от 65 души премести в Пловдив фирма за IT специалисти от Одеса.

"Спийд флоу груп" е избрала града на тепетата като най добро място за аутсорсинг и бизнес. 65-те служители от Одеса са дошли със семействата си и са наели апартаменти в Пловдив.

"За нас това е огромен успех", каза кметът Иван Тотев, който представи украинския инвеститор Влад Елис. 42-гoдишният бизнесмен е наполовина пловдивчанин, тъй като майка му е българка а баща му украинец. Фирмата ни има офиси в Лондон, Хонг Конг и Индия.

"От 12 години сме в бранша. Решихме нещо да променим и да погледнем към България. Пловдив е фантастичен град с чудесна екология и може да пиеш вода от чешмата, което никога не може да стане в Украйна", каза Елис. Той обясни, че е влюбен в българите.

"При събеседванията за наемане на служители от 45 души избирам 1, а в Пловдив говорих с деветима и веднага назначавам 6 от тях, каза той. Те започват с начални заплати от 1000 до 3000 лева. В никакъв случай не очакваме евтина работна ръка, а качествени хора с езици и високо образование. Работим със световни телеком фирми - американски, мексикански, испански, немски и японски, разясни инвеститорът. Той разказа, че през последните месеци е загубил 17 свои близки от войната в Украйна, ходих с "Калашников" в колата си, обясни 42-годишният украинец.
Той възнамерява да направи в Пловдив ботаническа градина.

Фирмата е ситуирана в офисите, които са част от семейния хотел на пловдивския кмет Иван Тотев.