Цацаров сезира вътрешния министър за пловдивски полицаи

Крими

19-08-2015, 13:34

Снимка:

news.ibox.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Става дума за пътен инцидент със загинал пешеходец на 12 август

Главният прокурор Сотир Цацаров e сезирал министъра на вътрешните работи за неправомерни действия на полицейски служители от Пловдив. Става въпрос за пътен инцидент на 12 август, при който е загинал пешеходец, съобщиха от прокуратурата.

Уведомяването на прокуратурата за произшествието не е извършено от органите на МВР, а от телевизионен репортаж. За случая не е бил уведомен нито дежурният прокурор, нито местното ръководство на прокуратурата.

24-годишният Милан Дивеков не е задържан за 24 часа, въпреки че самоличността му е била установена. Алкохолната проба от дрегер е била отрицателна, но не му е направен тест за упойващи вещества в кръвта. Той е бил призован устно от разследващия полицай за свидетел на следващия ден. Последвало е обвинение и задържането му до 72 часа.
Прокуратурата е установила, че Дивеков е санкциониран общо осем пъти по Закона за движение по пътищата и има 5 влезли в сила наказателни постановления и 3 наложени глоби с фиш.

Главният прокурор предлага на министър Румяна Бъчварова да упражни правомощията си по Закона за МВР и да предприеме необходимите действия.