И Стара Загора ще е емблема на Детска Евровизия 2015

Мисия

19-08-2015, 14:12

Снимка:

thevoice.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Местното ръководство на СБХ ще помага в избора на най-подходящ културен обект

Стара Загора е поканена от Българската национална телевизия да стане част от 13-те български града, които ще са емблеми за Детска Евровизия 2015.

Националната кампания #ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ е по повод домакинството на страната ни на престижното международно музикално предизвикателство, което ще се проведе през ноември в столицата. Тя ще представи изложба на картини, на които ще бъдат показани най-популярните места от Стара Загора, Казанлък, Пловдив, Бургас, София, Велико Търново, Габрово, Варна, Ловеч, Русе, Шумен, Белоградчик и Благоевград.

Художествените пана ще бъдат включени в обща експозиция в зала "Арена Армеец", а по-късно в луксозен каталог, издаден от БНТ. Организаторите планират и пътуваща изложба, която да мине през 13-те български града. Броят на избраните населени места не е случаен. България е 13-ият домакин на Детската Евровизия, а градовете са богати на културни и природни забележителности.

От кампанията е част и известният български художник Иван Яхнаджиев, който подготвя 13-те идентични пана, брандирани с логото на Детска Евровизия 2015 за всеки от градовете, включени в инициативата. Старозагорски художник и деца от града ще трябва да нарисуват емблематична и любима забележителност, с която да бъде представен града в националната изложба.

Все още се избира място за провеждане на паралелните мероприятия около Детската Евровизия. Община Стара Загора приканва всички възпитаници на детските градини и училищата на територията й да се включат в кампанията и да открият България.

Към момента се водят разговори с местното ръководство на Съюза на българските художници, за да бъде избран художник и обект, за да бъде представена Стара Загора по възможно най-добрия начин.