Глобяват строителите на зала „Арена Бургас“

Мисия Бургас

19-08-2015, 17:04

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сергей Бубка пристигна в Бургас, остана впечатлен от „Арена Бургас”

Общината връчи предписания на основния изпълнител на обекта още в началото на месец януари

Община Бургас ще наложи глоби на фирмите, изграждащи модерната спортна зала „Арена Бургас“ в комплекс „Изгрев“. Причината е в многобройните сигнали от граждани за замърсяване при транспортиране на строителните материали. 
При извършване на ежедневните проверки на строителната площадка, общинските екоинспектори установиха, че на датите 12, 17 и 19 август камионите, с които се превозват материалите, не спазват изискването за покриване на каросериите, откъдето идва и замърсяването. 
Общината връчи предписания на основния изпълнител на обекта още в началото на месец януари, както и в края на месец юли, за да не се допуска запрашаване на околното пространство с прахови частици, да не се допуска замърсяване при строителството, да се покриват каросериите на автомобилите при транспортиране на материали и да се измива ходовата част на машините, напускащи строителната площадка. По наредба актовете за нарушение за юридически лица са в размер от 100 до 50 000 лева. Те ще бъдат връчени на фирмите до края на седмицата.