Първанов обвини БСП за скандала с хотела на сина му

Политика

20-08-2015, 06:14

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Иска анкетна комисия за ПР фирми, рекламиращи страната ни

Бившият президент Георги Първанов обвини БСП за атаките срещу семейството му, след като стана ясно, че синът му Ивайло си е купил хотел в Кюстендил, пише в. "Труд". На пресконференция на АБВ за местния вот Първанов сам поде темата за хотела, след като обясни, че „някой някъде“ бил решил на „Позитано“ 20 да не мислят колко ще загубят на изборите, а как да се разправят с новосъздадената партия.
Първанов намекна още, че евродепутатът Николай Бареков и лидерът на РЗС Яне Янев неслучайно били влезли в атаките срещу него и иронично ги нарече „стожери на българското общество“. „Лошото е, че г-жа „Опорни точки“ не им свери тезите, защото говорят противоречиви неща. Единият казва: „Първанов няма пари да се обръсне“, а другият - “Има много пари“, допълни Първанов. Той не обясни разликите в данъчните си декларации от 2012 и 2014 г., но заяви, че АБВ ще внесе предложение за създаване на анкетна комисия, която да разследва „какви пари са вземали от държавата и еврофондове пиар фирми, за да рекламират образа на България“.
АБВ отчете, че ще има кандидати за кметове на 135 места. Очаква се формацията на Георги Първанов да подкрепи кандидати на БСП в 4 града, както и други силни личности от левицата, макар че на „Позитано“ 20 не правели компромиси и не искали централна коалиция. АБВ може да подкрепи и някои кандидати „в центъра“. Първанов прогнозира размествания в политическото пространство за президентските избори догодина.