МВР-Пловдив е с нов шеф

Мисия Пловдив

20-08-2015, 10:19

Снимка:

©cross.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Пламен Узунов подаде оставка, тече цялостна проверка на Областната дирекция

Във връзка със случая в Пловдив от 12 август, за който вчера главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова, директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив Пламен Узунов подаде оставка.


Министър Бъчварова разпореди назначаването на нов директор на областната дирекция. От днес поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на МВР-Благоевград, съобщиха от МВР.


Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОД на МВР-Пловдив, който има отношение по случая. В хода на направената веднага проверка от дирекция "Вътрешна сигурност”, по случая бяха разпитани общо 43-ма души. Вътрешният министър разпореди и цялостна проверка на работата на МВР-Пловдив.


Вчера главният прокурор Сотир Цацаров изпрати писмо до вътрешния министър Румяна Бъчварова по повод действията на полицейските служители от ОД на МВР-Пловдив при възникнало на 12 август пътно-транспортно произшествие, завършило със смъртта на пешеходец.


Уведомяването на прокуратурата за настъпилото произшествие не е извършено от органите на МВР, а от репортаж на Нова телевизия. За случая не е бил уведомен нито дежурният прокурор, нито административният ръководител на Окръжна прокуратура-Пловдив. Извършителят на пътното произшествие - 24-годишният Милан Дивеков, не е задържан за 24 часа по реда на Закона за МВР, въпреки че самоличността му е била установена.