Три месеца дебнат Вальо Пахама преди ареста

Крими

20-08-2015, 10:49

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Автокрадец - "легенда" беше задържан в Слънчев бряг

Един от най-бързите и неуловими автокрадци беше хванат в чуждо Ауди

От началото на лятото бургаската полиция е разполагала с оперативна информация, че известният в криминалните среди Валентин Павлов Стойков - Пахама се е активизирал и освен с логистични функции при кражбите на коли има и директно участие в акции.

В задържането му в понеделник има и доза късмет, признават пред 24 часа запознати. Полицаите, които са се оказали на местопроизшествието, са преценили ситуацията изключително точно и са действали в правилния момент - Пахама е заловен, докато е в купето на "Ауди Q 7" с полска регистрация.

Близо до джипа е бил партньорът му - също познайник на полицията - Божидар Благоев - Даката.

Мястото, където е бил паркирано аудито, е сред наблюдаваните от полицията като зона, в която често се оставят луксозни автомобили, примамлива плачка на автоджамбазите. Полицаите обаче не предполагали, че в "капана" ще се хване именно Пахама.

44-годишният помориец и по-младият му партньор са оказали съпротива при задържането, наложило се е да ги закопчаят с белезници.

Според работещи по случая от изключителна важност за доказване на престъплението е, че е намерена специализирана техника, включитело имобилайзер за стартиране на крадените автомобили, както и пригоден ключ с чип за активиране на двигателя на луксозния джип.

Стойков и Благоев многократно са се измъкнали на полицията. От години се говори, че връщането на краден автомобил минава през контакт с Пахама.

Арестът на двамата е удължен до 72 часа, ще поискаме постоянна мярка "задържане под стража", каза несебърският прокурор Георги Русев.

Междувременно във вторник бе задържан обявеният за издирване Драгомир Лефтеров на 34 г., който в края на седмицата заедно с 39-годишният Венелин Савов от Бургас задигна мерцедес в Созопол.