Драган Иванов: Поздравления за Русия

Трябва да подобрим играта си

Българският национален отбор за юноши до 19 години не успя да се класира за 1/4-финалите на Световното първенство в Аржентина. Нашите момчета загубиха от Русия с 1:3 в осминафиналния плейоф, който се игра рано тази сутрин в град Кориентес.

"Поздравления за Русия, те играха много добре, с убийствен сервис, което бе много важно за победата им. Трябва да се опитаме да работим по-добре, за да подобряваме всеки малък детайл и да вдигаме нивото ни", коментира селекционерът на България Драган Иванов.

"Загубихме нашата концентрация в третия гейм, като видях леко отпускане, което не бива да допускаме. Основната ни идея бе да блокираме техните крайни нападатели и успяхме. Щастлив съм от представянето на моите състезатели. Работихме много здраво, за да достигнем дотук", сподели неговият колега начело на "Сборная" Андрей Ноздрин.

Въпреки поражението състезателите на Драган Иванов не приключват участието си в шампионата. Националите ще участват в битката за местата от 9-о до 16-о. Първият съперник на "трикольорите" в тази част на схемата е срещу Мексико, който на 1/8-финалите падна от САЩ с 0:3. Двубоят е на 21 август от 20:30 часа наше време.

Следващият съперник на Русия пък е именно САЩ. Победителят от него ще се класира в голямата четворка на Мондиала в Аржентина.