Започна изграждането на резервен водопровод в Кърджали

Животът

20-08-2015, 15:07

Снимка:

pixabay.com

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Новите тръби, румънско производство, вече са доставени и подготвени за полагане

Срокът за окончателното решаване на проблема с авариралия магистрален водопровод в Кърджали е 15 септември. За това се договориха областният управител Илия Илиев и изпълнителите на "Водния цикъл".

От днес екипи на "ВиК" започват изграждането на допълнителен резервен водопровод с дължина 450 метра.Той ще осигури двустранно захранване на резервоара и ще бъде избегнато спирането на водата във високата зона, докато траят ремонтните работи.

Управителят на дружеството Славчо Славков се ангажира съоръжението да бъде готово до 5 септември. Водещата фирма в консорциума-изпълнител "Калистратов груп" пое ангажимента още от 24 август да започне изкопните работи по 250-метровото трасе, заради което на няколко пъти това лято част от квартали на града и 15-ина околни села останаха без питейна вода.

Новите тръби, румънско производство, вече са доставени и подготвени за полагане. Всички дейности по отстраняването на аварията ще са за сметка на "Калистратов груп", съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев.