"Кауза Пловдив" застава зад кмета Тотев за втори мандат

Мисия Пловдив

20-08-2015, 15:28

Снимка:

kmeta.bg

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Лидерът й Георги Титюков ще се кандидатира отново за район "Централен"

"Кауза Пловдив“ започва преговори с ПП ГЕРБ за подкрепа на кмета Иван Тотев на предстоящите местни избори, съобщи Радио Пловдив. Новината обяви лидерът на партията и настоящ кмет на район "Централен“ Георги Титюков.

По думите му, Тотев е доказал, че добре управлява Пловдив и заслужава да спечели втори мандат. Според Титюков и съпартийците му и общински съветници Констанин Георгиев и Едуард Сарафян, сегашният градоначалник ще спечели изборите за кмет на Пловдив още на първия тур. По думите им, това сочели социологическите изследвания.  

Самият лидер на "Кауза Пловдив“ Титюков ще се кандидатира за втори мандат като кмет на район "Централен“. Той ще е и водач на пълната листа от 51 общински съветници в градския парламент. Очаква се на второ и трето място да са досегашните съветници Константин Георгиев и Едуард Сарафян.

Титюков отрече да има политическа договорка между ГЕРБ и "Кауза Пловдив“ за взаимна подкрепа на предстоящия местен вот.

В "Южен“ коалицията от партии издига 39-годишната Рени Стефанова, която е адвокат. За кмет на "Тракия“ партията на Титюков застава зад кандидатурата на 37-годишния бизнесмен Николай Йорданов, който се занимава с топлоизолации. В "Северен“ в битката за кмет от "Кауза Пловдив“ издигат бизнес дамата Ваня Дакова, в "Източен“ -  работещата в социалната сфера Перхан Карамукова, а в "Западен“ преподавателят по изобразително изкуство Веселина Иванова.