Пловдив се възстановява от опустошителната буря

Животът

21-08-2015, 13:19

Снимка:

©cross.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

55 л на кв. м. бяха валежите, потопили града само за половин час

250 сигнали за паднали дървета и клони са постъпили в Общинското предприятие "Градини и паркове" до десет часа тази сутрин, предаде кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.


Снощи до полунощ всичките седем екипа, оборудвани с техника, са отстранявали щетите. Днес те работят от 7 часа и предимно събират вече отрязаните и оставени на безопасно място клони и дървета. Стихията на бурята личи и по разкъртените плочки около огромните дървета на централния булевард "Цар Борис Трети Обединител", вижда се с просто око каква е била силата на вятъра. Човешки жертви от падналите дървета няма, но много коли са пострадали.


55 л на кв. м. бяха валежите вчера, продължили около половин час - напълно достатъчно да наводнят града. Основни артерии се превърнаха в реки, наводнени бяха почти всички подлези, под вода остана и Римският стадион. Сигналите до Пожарната вчера са били 80, големите обекти още снощи бяха отводнени, днес предстои работа в изби на частни домове.


В работата по отстраняването на щетите от бурята се включиха и доброволци от общинското формирование. Целият състав на специализираните служби е на крак, очаква се до два-три дни градът да се възстанови напълно.