Започва санирането на два блока в Тервел

Одобрени по националната програма

Приключи изборът на изпълнители, които ще извършат ремонтите на блокове 1 и 7 в ЖК "Изгрев" в Тервел по националната програма за саниране.

Блок 1 ще бъде саниран от софийската фирма 'ИСА 2000" ЕООД. Строителен надзор ще се упражнява от добричката фирма "ЕСМ" ЕООД . Същата фирма ще изготви и доклад за съответствие на техническия проект за санирането на блока. Инвеститорски контрол за всички работи ще се упражнява от добричката фирма "Жилфондинвест" ЕООД.

Блок 7 ще се санира от добричкото дружество 'Дъга-Апостол" ЕООД. Строителен надзор и доклад за съответствие на работния проект са възложени на варненската фирма "Деомид" ЕООД, а инвеститорски контрол на "ЕСМ" ЕООД гр. Добрич.

Всички дружества са избрани след проведени открити процедури по Закона за обществените поръчки и при спазване на методическите указания на МРРБ една фирма да няма право да участва в поръчките за повече от една обособена позиция (в случая за повече от един жилищен блок).

Общината вече организира работна среща на екипите на дружествата - изпълнители. Нагласите са, че двата блока трябва да бъдат санирани до настъпването на зимния период.Прието е и предложението на Община Тервел блоковете да имат декоративни стилизирани пана върху фасадите си, като паната изобразяват наименованията им - "Здравец" за блок 1 и "Златен клас" - за блок 7. Предвидено е цялостно освежаване на входовете, в т.ч. нови пощенски кутии, звънчеви инсталации и автоматизиран домофон за ограничаване на достъпа до входовете на обновяваните блокове.

За цялата област Добрич е договорен финансов ресурс за саниране на общо 37 жилищни блока.

Общинското ръководство на Тервел се надява, че добрият пример на собствениците на жилища в първите два блока, подкрепен от бързата работа на общината, ще има положително влияние върху собствениците на останалите 5 сгради в Тервел, които са допустими за включване в програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.