Кметът на Добричката община свиква консултации за състава на ОИК

На 27 август от 14 часа

Кметът на община Добричка Петко Петков отправи покана за консултации към политически партии и коалиции за определяне на състава и броя на членовете на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за предстоящите местни избори, съобщи БТА.
Консултациите ще се състоят в заседателната зала на общината на 27 август от 14 часа. Поканата е отправена към ГЕРБ, "БСП лява България", ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, "България без цензура", "Атака" и АБВ.
Представителите на политическите партии и коалици трябва да депозират на консултациите писмени предложения за състава на ОИК като посочат имената на своите кандидати с единните граждански номера, образование, специалност, както и за каква длъжност в комисията са предложени. От участниците в консултациите се очаква да внесат предложения и за резервни членове на ОИК.
От кметската управа припомнят, че за членове на ОИК се назначават български граждани, навършили 18 години, които не изтърпяват наказание "лишаване от свобода", не са поставени под запрещение, владеят български език, имат висше образование и са с постоянен и настоящ адрес на територията на България към 24 април 2015 година включително.