Премиерът ще сработва за бизнес партньорства с Туркменистан

Снимка:

frognews.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В двудневното посещение го придружава и министър Лиляна Павлова

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Туркменистан на 24 и 25 август, съобщи пресслужбата на кабинета.

В състава на делегацията, която го придружава, са министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и посланикът ни в Азербайджан и Туркменистан Мая Христова.

Премиерът Борисов ще има среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. В пленарните разговори между делегациите ще бъдат обсъдени перспективите пред двустранното сътрудничество, засилване на контактите между икономическите субекти на двете страни и други теми от общ интерес.

Предвидено е подписването на споразумение за сътрудничество между българското министерство на регионалното развитие и туркменистанското за строителство и архитектура, както и на споразумение за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Съюза на индустриалците и предприемачите на Туркменистан.

Документите създават условия за укрепване и разширяване на двустранните икономически отношения и са предпоставка за установяване на трайни партньорства между представителите на бизнеса.