Граждани: С много пари се заличава историята на Сердика

Животът

24-08-2015, 12:55

Снимка:

skyscrapercity.com

Автор:

sofia.utre.bg

Всичко от Автора

Две сдружения изразиха притеснения от новите стълби при разкопките пред ЦУМ

В "сърцето" на София в момента се заличава с много пари историята на столицата ни, а именно историята на Сердика. За това предупредиха на пресконференция от инициатива "Граждани за устойчиво развитие" и инициатива "Граждани за София", цитирани от нюз.бг.

Притеснението им е провокирано от изградените стълби при разкопките на Сердика пред ЦУМ.

"Тези стълби, които струват много, подменят историята ни", заяви арх. Димитър Димитров и обясни, че точно на мястото, където са стълбите, в миналото са се пресичали двата най-важни пътя на крепостта Сердика.

Като друг мотив срещу въпросните стълби арх. Димитров изтъкна факта, че в тях със сигурност ще се спъват както гражданите на София, така и туристите.

"Защо София не стана културна столица на Европа?", попита с поглед към друга тема арх. Димитров и сам си отговори: "Защото й липсва култура на управлението".

От въпроса със стълбите на Сердика, конкурса за културна столица от "Граждани за устойчиво развитие" и "Граждани за София" стигнаха и до цялото управление на града и страната ни.

"Управлението на София и на България е в постоянно изпепеляване и прегряване", отсече арх. Димитър Димитров. Именно заради това той призова премиера Бойко Борисов незабавно още другата година да свика избори 3 в 1 - президентски, местни и парламентарни.