Реконструират отсечка на бул. "Витоша" за десет дни

Мисия София

24-08-2015, 13:22

Снимка:

wbsm.com

Автор:

sofia.utre.bg

Всичко от Автора

Автомобили и трамвай №7 ще се движат между "Патриарха" и "П. Славейков" след 1 септември

Нови ремонти в центъра на София и затворени пътни участъци очакват столичани през следващата седмица. Този път обект на реконструкция е отсечка на бул. "Витоша" между булевардите "Патриарх Евтимий" и "Пенчо Славейков".

От утре - 25 август, до първи септември участъкът ще бъде затворен за движение за всички превозни средства. В момента по този маршрут не се движат и коли на градския транспорт, а за пешеходците, които искат да достигнат до сградите по трасето, ще бъде осигурен достъп.

Зам.-кметът по транспорта на столична община Любомир Христов дойде на проверка. "Ремонтът протича по график", похвали се той пред журналисти. Зам.-кметът разказа, че реконструкцията включва премахване на стария релсов път в участъка, поставяне на нов, ремонт на тротоарите, поставяне на ново осветление, нови пътни платна за движение, както и укрепване на моста над бул. "България".

Столична община си е поставила за срок на този ремонт 1 септември, а след тази дата ще се обновяват само тротоарите. Следователно от началото на следващия месец столичани ще могат да преминават през този участък с автомобилите си и трамвай №7 ще бъде пуснат в движение.

Идеята на целия проект е да достигне до входа на Южния парк и столичани да могат да се радват на нови пътни платна и тротоари до там. Дали трасето от бул. "Патриарх Евтимий" до входа на парка ще успее да бъде готово тази година зависи от прогнозата за времето.

След като приключат с реконструкцията до бул. "Пенчо Славейков" изпълнителите на ремонта ще обсъдят дали метеорологично времето ще им позволи да завършат участъка или ще го започнат през пролетта на 2016 г.