Змия се намърда в багажника на журналист

Пристигналият на помощ екип бързо измъкнал влечугото от тайника му

Змия се настани в рибарска чанта, а оттам в багажника на кола. Спасители от пожарната служба в Шумен я измъкнаха ловко с примка. Според тях, влечугото май е било усойница.

Ужасната находка в автомобила си "Нисан" журналистът и заклет риболовец Николай Тотев (30 г.) от Шумен открил към 15,28 часа в неделя. Тъкмо се върнал от излет на язовир "Тича", паркирал колата на ул."Генерал Радецки" и като отворил багажника, зърнал змията да се подава от чантата, съобщи "Марица". Вместо да затвори, сам пробвал да я измъкне, но тя се вмъкнала в резервната гума и отказала да се подчини.
Тогава Тотев потърсил помощ на телефон 112. Пристигналият екип бързо измъкнал змията от тайника й. Пъхнали я в 10-литрова пластмасова туба и я понесли към близък водоем извън Шумен, за да я пуснат в позната среда. Според Тотев, змията се е вмъкнала в чантата за рибарски принадлежности, докато е била на брега на язовира.

После е прибрал сака, без да усети нежеланата гостенка в него. Случката няма да го откаже от риболова, категоричен е Тотев.