Цветан Цветанов е амбициран за победа в 16-18 области

Политика

25-08-2015, 11:12

Снимка:

posoki.com

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Той регистирира тази сутрин партия ГЕРБ в ЦИК за предстоящия местен вот

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и ръководител на предизборния щаб Цветан Цветанов регистрира партията в централната избирателна комисия точно в 9:00 часа сутринта.

"Усилията, които полагаме в ГЕРБ е не само да се подготвим за изборите и да се регистрираме първи. Това са 8-9 години неуморен труд на всички кметове, общински съветници, депутати, министри, които са били част от реалния политически живот през последните 9 години. ГЕРБ се подготвя за десетата си поредна победа, не с това, че искаме на всяка цена да сме победители, а с това, което можем да покажем като резултати след два пъти участие в местната власт. Защото с това можем да направим един отчет пред избирателите. Искаме да направим развитието на България да е еднакво навсякъде", добави Цветанов.

Той е на мнение, че ГЕРБ може да увеличи гласовете си в областите - Враца, Монтана, Видин, Търговище, Ловеч, Разград, Шумен, Кърджали. Амбициите на партията са да има победа в 16 до 18 областни центрове, над 100 кмета и над 1700 общински съветници.

"Надяваме се, че БСП действително ще участва в тези избори, а не само да подкрепя с минерална вода участието на ГЕРБ. Има към 7-8 общини, където намираме общи допирни точки с РБ и ще участваме съвместно в изборите, конкретно в Кюстендил - Петър Паунов от ГЕРБ ще бъде обща кандидатура с РБ", каза Цветан Цветанов.

Запитан кой вицепремиер е най-подходящ да се заеме с координацията на изборите, Цветанов отвърна, че това е решение на Борисов, но все пак предполагал, че е съвсем нормално това да е Румяна Бъчварова. Според него тя имала пряко отношение към начина на организирането и провеждането на честни и прозрачни избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ пред журналистите си спомни как някога изглеждала София, а днес, тя била неузнаваемо красива. "София днес, може би, е една от най-красивите столици в Европа, благодарение на усилията на Йорданка Фандъкова и екипа й. Днес всеки вече това, което вижда в София, го приема за даденост, но нека си припомним какъв беше Околовръстният път, инфраструктурата и недостигът на детски градини", каза Цветанов.

За последните 4 дни за регистрацията си за местните избори ГЕРБ са събрали над 32 000 подписа, като в ЦИК днес те внесоха 9999 подписа.