Кметът на Света Петка: Трябват ни специалисти и хеликоптер

Крими

25-08-2015, 12:12

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Намерихме дори гъбарски ножчета, но от момчето четвърти ден, няма следа, диви се той

Последният участък, който остава ще бъде претърсен днес. Това каза за Радио "Фокус" - Пазарджик кметът на велинградското село Света Петка Али Тебер, по повод издирването на изгубилия се 21-годишен мъж близо до връх Белмекен.

"Ще ни трябват може би още специалисти и апаратура, дори хеликоптер, който да облети района. Примирили сме се с всичко, най-важното е да го открием. Версиите за изчезването му са много. Имаме дори неверни сигнали, защото ни съобщиха, че е отишъл при един овчар. Снощи ходихме по никое време, проверихме, но няма такова нещо. Най-странното е, че не открихме никаква следа от него.

Учудвам се, че намерихме изгубени ножчета от гъбари, ръждясали, изгубени преди 4-5 години, а от момчето няма никаква следа. Нито кофичка, защото той е носил боровинки с нея - една кофичка на гърба, едната в ръката, обясни Тебер". Той допълни, че днес екипите ще бъдат разделени на две групи като някои от тях ще се водят от местните, хора, които познават много добре планината", каза Тебер.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"