"Инспектор" Чара разкри хероин за два милиона и половина

Крими

25-08-2015, 14:53

Снимка:

©Агенция "Митници"

Автор:

Стара Загора Утре

Всичко от Автора

Това е вторият подвиг на митническото куче от пункт Лесово

"Инспектор" Чара - митническо куче, обученото за откриване на наркотици, засече над 20,4 кг. хероин на пункт Лесово.


Наркотикът е иззет от лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция вчера. По метода "анализ на риска", колата е била селектирана за щателна проверка от митническите служители на граничния пункт, съобщават от Агенция "Митници".
По време на проверката митническото куче сигнализира за дрога под шофьорската седалка на автомобила.


След демонтиране на седалката, митничарите откриват капак на пригоден тайник в кухина на автомобила, от който са извадени 19 пакета с надписи на арабски език. Пакетите съдържат кафяво прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин.


Общото количество на задържания наркотик е 20,412 кг. на стойност 2 550 000 лв. по цени на съдопроизводството.


Шофьорът на автомобила - български гражданин, е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал. 4 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.


Това е втори случай на откриване на наркотик на митнически пункт Лесово от "инспектор" Чара. В необичаен тайник на друг лек автомобил, обученият голдън ретривър и помощник на бургаските митнически служители откри преди време голямо количество хашиш.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен