Съдът отказа да пусне от ареста бияча на малкия Еци

Крими

26-08-2015, 14:56

Снимка:

©dunavmost.bg

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Патрик Първев е един от младежите, които едва не убиха 3-годишния Христо в "Зона Б-19"

Софийски граски съд отказа да пусне от ареста Патрик Първев, задържан за побоя над 3-годишния Христо в столичния кв. "Зона Б-19", предаде репортер на БГНЕС.


В края на юли Софийският апелативен съд (САС) остави в ареста и двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев. След това единият от тях - Патрик Първев e внесъл молба за изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража".
Двамата са обвинени в опит за убийство на 3-годишното момче в столичния кв. "Зона Б-19".


За щастие, малкият Христо, който бе настанен в "Пирогов" в изключително тежко състояние и с опасност за живота, излезе от кома на 23 юли. Същия следобед Градският съд остави в ареста Александър и Патрик. По време на заседанието съдът се позова на доказателства, сред които свидетелски показания. Тогава стана ясно, че една от свидетелките чула видеоразговор между двамата, в който Александър казал на Патрик, че затворил 3-годишния Христо в шкаф.


Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети. Различният цвят на кръвонасяданията дали основания да се заключи, че те са с давност 7 или 10 дни преди Христо да влезе в болница.


Побоят над детето е нанесен в жилище в София в кв. "Зона Б-19", където Александър и Патрик са гледали детето. Малкият Христо, който близките наричат Еци, бе настанен в болница на 20 юли. Майка му Невена Велинска е музикант и работи на кораби в Скандинавия.


Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче, се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат 3-годишното момче. По време на съдебното заседание на 23 юли Александър каза, че съжалява за случилото се.