Бойко Борисов прие строя на почетния караул на военното учение край Шабла

В учението участват и 60 военнослужещи от Словакия

Премиерът Бойко Борисов прие строя на почетния караул на тактическото учение с бойни стрелби "Шабла-2015". На зенитния полигон на военновъздушните сили край Шабла учението наблюдават и министърът на отбраната на България Николай Ненчев, министърът на отбраната на Словакия Мартин Глвач, посланици, военни аташета и наблюдатели на чужди държави, съобщи БТА.
Учението с бойни стрелби на военновъздушните сили е най-мащабното за тази година на Българската армия, заяви генерал-майор Румен Радев, командир на ВВС. По думите му учението е уникално, защото за първи път на Шабленския полигон се провежда в рамките на НАТО. Освен това за първи път постигаме такава комплектност - тренираме всички елементи на съвременната военна операция, каза генерал-майор Радев.
В съвместното военно учение участват над 750 военнослужещи от ВВС, над 460 военнослужещи от Сухопътните войски, над 200 военнослужещи от Военноморските сили, екипи на Военна и на Гранична полиция. В учението участват и до 60 военнослужещи от зенитно-ракетен дивизион на ВВС на Словашката република.