Откриха разложени над 70 бежанци в хладилна камера

Свят

28-08-2015, 12:53

Снимка:

©The Telegraph

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Камионът бил изоставен на магистрала югоизточно от Виена, близо до границата

Над 70 трупа на бежанци са намерени в изоставен на магистрала камион югоизточно от Виена, близо до границите с Унгария и Словакия. Това съобщи говорител на австрийското министерство на вътрешните работи, цитиран от Франс прес.


Превозното средство е открито в четвъртък. Първоначално се смяташе, че жертвите са между 20-50.
Все още не е установена самоличността на загиналите. Разпознаването на жертвите е много трудно поради състояние на разложение на телата, казват от австрийската полиция.


Австрийските медии разпространиха информация, цитирайки местната полиция, че може би бежанците вече са били мъртви, когато камионът е влязъл в страната.


Служители на реда се натъкнали на ужасяващата гледка, след като се отзовали на сигнал за повреден автомобил. От задната му врата се процеждали течности от разлагащите се тела.


"Може да се преположи, че смъртта е настъпила преди ден и половина – два“, каза Ханс Петер Доскозил, началник на полицията в провинция Бургенланд, на пресконференция днес, цитиран от ФОРУМНЮЗ.


По думите му "много неща“ сочат, че хората вече са били мъртви, когато са прекосили границата.
Причината за мистериозната смърт предстои да бъде изяснена. Предполага се, че бежанците са загинали от задушаване.


Унгарски представител, цитиран от Медиафакс, заяви, че собственикът на изоставения камион е румънец.
Началникът на канцеларията на унгарския премиер Виктор Орбан Янош Лазар заяви, че превозното средство е било купено наскоро от румънски гражданин от словашка компания и е било регистрирано в град Кечкемет в Южна Унгария.

Унгарската полиция помага на австрийската в издирването на шофьора.