Фейсбук отчете 1 млрд. потребители за един ден

Това е само началото в комуникационното обединяване на света“, написа Зукърбърг

В понеделник броят на потребителите на социалната мрежа фейсбук достигна за първи път 1 млрд. души в рамките на един ден, съобщи шефът на компанията Марк Зукърбърг, цитиран от световните агенции.

"Надхвърлен беше много важен праг. Това е само началото в комуникационното обединяване на света“, написа Зукърбърг. В понеделник всеки седми човек на планетата е използвал фейсбук, за да се свърже с приятелите и роднините си. Близо 1,5 млрд. потребители влизат поне веднъж на месец, посочи той.

Междувременно Германия призова фейсбук да цензурира расисткото говорене, а на свой ред собствениците на най-голямата социална мрежа отговориха, че се отнасят много сериозно към изразените от Берлин опасения, пише "24 часа".

Крайнодесни и расистки групировки в Германия често обвиняват социалната медия, че не им позволява да изразяват възгледите си. Те се мъчат да заобиколят налаганите им ограничения, създавайки свои вътрешни мрежи в рамките на фейсбук, където "приятелски групи" отбелязват с "харесвам" подкрепата си за унизителни квалификации по адрес на хилядите бежанци, пристигащи в страната всеки ден