„Златен помпон” отново в Добрич и Албена

Идват мажоретки от три държави

13-ото издание на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон” Добрич-Албена, ще започне на 4 септември, съобщават организаторите. Във фестивала ще вземат участие мажоретни състави от България, Румъния и Словакия. Формациите ще се състезават в дисциплините батон, помпон, флаг, микс и шоу, по правилника на Международната асоциация на мажоретния спорт, както и в категориите”парадни мажоретки” и „танцови мажоретки”.

В тазгодишното издание на фестивала съставите, класирани на първо, второ и трето място за големи формации и до шесто място за мини формации, ще получат право на участие през 2016 година в Европейския шампионат в град Пухов, Словакия и в Световното първенство в Пореч, Хърватия.

Всички участници ще се състезават за голямата награда на фестивала – Приз „Златен помпон”. Организаторите по традиция ще удостоят със специална награда един изявен хореограф, най-атрактивната мажоретка и най-малкия участник във фестивала. Награди ще бъдат връчени и от името на Българската мажоретна асоциация.

Закриването и награждаване на победителите ще се състои в Добрич на 6 септември от 11:15 часа на пл. „Свобода”.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен