Кънев за РБ: Няма достатъчно съгласие за единна регистрация

Политика

31-08-2015, 11:20

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Трябва да дадем на кандидат кметовете си спокойствие, тревожи се лидерът

Учуден съм от реакцията на ДБГ и СДС вчера и я намирам доста политически несериозна. Това коментира в "Тази сутрин” председателят на ДСБ и съпредседател на "Реформаторския блок” Радан Кънев по повод декларацията на политическите му партньори, че подменя разговора за единство.


"Разговаряме от 6 месеца, последната наша покана беше отпреди 3 седмици”, защити се Кънев, като отбеляза, че е направил редица опити за среща. Освен това е поканил всички партии от РБ на разговор днес, като в мейла си е отбелязал, че между три от партиите вече има съгласие. "Това, че се правят на изненадани е странно”, каза още той.


Радан Кънев все пак изрази надежда и останалите две партии да се присъединят. "Вместо да си пускаме декларации по медиите, да вземем решение”, призова той, като допълни, че на този етап няма достатъчно съгласие за единна регистрация.


"Омръзна ми и много ми тежи. Знам какви задачи имаме през този политически сезон и знам, че трябва да дадем на кандидатите си за кметове спокойствие, което в момента нямат”, посочи Кънев.


Той даде пример с кандидат-кмета на Монтана Златко Живков, който е от СДС, но въпреки това му се е обадил и му е казал: "Моля те Радане, стегни ги, идват сроковете за регистрация”.
Съпредседателят на РБ добави, че стабилността се вижда от взетите решения, не от празните обещания. "Много декларации се оказаха неискрени в Реформаторския блок”, подчерта той, добавяйки, че когато няма път към единството и ясно движение в тази посока, все някой се чувства слаб.

За думите на лидера на АБВ Георги Първанов, че ще целува ръката на Лютви Местан, Кънев отбеляза, че финалната форма на проекта за съдебната реформа е промяна в Конституцията. "Преговорите зависеха от мнението на опозиционните партии. Ако РБ не е гарант на правителството – такъв ще стане ДПС и вината ще е наша”, коментира той. По думите му предложените съдебни промени са много по-смели от предлаганите от АБВ.


"Виждам нова фаза на политическа арогантност в българската политика, достигаме нови нива”, заяви Радан Кънев по повод излизането на бизнеса на Делян Пеевски на светло.
След кариерата на публични позиции, на които не се получават особено високи заплати, депутатът от ДПС изведнъж се оказа собственик на медийни конгломерати и на една от най-големите компании в България – "Булгартабак”, коментира рефоматорът и обясни, че с този жест Пеевски казва: "Така се нагуших в тази политика и ми е време да се махна”.


По думите му Делян Пеевски е продукт на определена политика. Но освен това е бил проверяван от контролните органи, които са посочили, че депутатът от ДПС няма бизнес. По тази причина според него, прокуратурата трябва да провери не само милиардите на Пеевски, но и съответните проверяващи органи.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"