Реформаторският блок издигна Стоян Колев за кмет на Айтос

Животът

01-09-2015, 09:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак драми в Реформаторския блок

На местните избори те залагат на силна листа за общински съветници, която включва можещи и мотивирани личности

Реформаторският блок издигна Стоян Колев за кмет на община Айтос и водач на листата за общински съветници на местните избори. Кандидатурата му бе обявена днес от зам.-председателя на СДС Костадин Марков в присъствието на регионалния координатор на ДСБ д-р Георги Митев, зам.-областния координатор на ДБГ Стоян Грозев и областния  координатор на БЗНС Дойчо Дойчев.

„Реформаторският блок подкрепя Стоян Колев и имаме увереността, че тази кандидатура е печеливша. Айтос е едно от местата, на които ние – реформаторите, се борим   за победа. Стоян е типично десен кандидат, който ще има за опонент действащ кмет. Действащ кмет, който ако се беше справил добре, както хората очакваха, сега щеше да има нашата подкрепа  и нямаше да издигаме кандидат. Но мнението на айтозлии е, че може много по-добре, че Айтос има нужда от промяна и от това да ползва целия ресурс на европейските фондове, да оптимизира бюджета си и да харчи за това, от което има най-голяма нужда”, каза Костадин Марков.

От своя страна Стоян Колев, който е познат в града като председател на СДС-Айтос и общински съветник, благодари за подкрепата и представи основните акценти в програмата си. Сред тях са възстановяване на Родилното отделение в общинската болница,  привличане на инвестиции и европроекти, намаляване на административните пречки, които спъват бизнеса, изграждане на спортни площадки и плувен басейн, където децата да спортуват.

„Айтос е в сърцето и душата ми! Затова аз съм повече от мотивиран  да създам силен екип, който да кандидатства по европроекти и да ги печели. Искам децата на Айтос да се раждат в общинската болница, а не в съседните градове. Възстановяването на Родилното  отделение е една от основните ми  цели. Не на последно място общинският бюджет трябва да бъде оптимизиран, за да се пренасочат повече средства към инфраструктурата. Какво имам предвид? В Айтос няма пътна маркировка, а доскоро нямаше и маркирани пешеходни пътеки. Няма и улично осветление и децата се прибират от училище по тъмно. А пари за последните три неща  могат  да се спестят по много лесен начин - от сметката за ток. Община Айтос трябва да премине на свободния пазар на ток, където цената е два пъти по-ниска, защото сега администрацията плаща излишно завишени сметки”, заяви Колев.

На местните избори Реформаторският  блок залага на силна листа за общински съветници, която включва можещи и мотивирани личности. Кандидат-кметът, който е и водач на листата, обяви кои ще са хората, които ще заемат второ, трето и четвърто място. Това са: общинският председател на ДБГ -Айтос Дамян Денев, общинският председател на ДСБ-Айтос Георги Стоев и Иван Иванов, който е от гражданската квота. Той е познат, като съдия с дългогодишен опит в бургаския съд.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"