Опитни обирджии изнасят 20 бона на монети в Бургас

Крими

01-09-2015, 10:01

Снимка:

снимка, нова тв

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Диян Тодоров е търсеният съучастник за банковия обир в Айтос

Крадците влезли през покрива и проникнали в помещението през противопожарните шахти

Нагли крадци задигнаха 20 000 лева на монети от офис на търговска верига в Бургас. Престъпниците, които безпрепятствено изнесли плячката, са снимани от охранителните камери, но с репортера Николай Василковски от Нова телевизия, Живко Манолов от бургаската полиция заяви, че кадрите са с лошо качество.

Снимани са двама апаши, но торбите с монети са толкова тежки, че вероятно в обира са участвали и други хора. Наглите обирджии са влезли през покрива. Оттам са проникнали през противопожарните шахти, слезли са до втория етаж, където се намира офисът на фирмата, която е претърпяла много сериозни загуби. През последните три години тя е обирана десетки пъти и щетите са над 100 000 лева.
„Охраната е бездействала, за да се стигне до тази нова кражба. От органите на реда все още нямаме отговор. Винаги сме им предавали записите от охранителните камери. Досега обаче няма ефект. Губим желание да продължим напред“, заяви служителката на търговската верига. Тя отправи сериозни критики към действията на полицията.
Престъпниците са снимани как излизат от автоматична врата. Тя обаче се затваря и за кратко те остават блокирани от външната страна. Плячката остава вътре и те се връщат, разбиват я и спокойно си изнасят торбите. 

„От предоставения запис от охранителните камери не може да се идентифицират извършителите, а може само да се добие представа за тях. Факт е, че те са улеснени от обстоятелството, че няма охрана и СОТ. За периода от началото на годината до момента на територията, обслужвана от Районното ни управление, от обекти на тази търговска верига има извършени пет кражби. От тях три са разкрити“, заяви Живко Манолов.
Той заяви, че са зачестили и кражбите от софийски гастрольори. Групи апаши идват в Бургас и си позволяват да правят обири. Голяма банда е била заловена наскоро, но в момента те са пуснати под гаранция.