Благой Макенджиев трябва да пази срещу Норвегия

Стражът на Берое е в много добра форма

Контузия на Владо Стоянов накара Ивайло Петев да повика по спешност Благой Макенджиев в националния тим за мачовете с Норвегия и Италия.


И действително ходът на Петев е повече от разумен. Защото от доста време насам Благой е в много добра форма. Показва стабилни игри с Берое.

Е,неразчетеното излизане при равенството за 1:1 под Аязмото с Черно море бе изключение от правилото.


Макенджиев бе повикан в началото на годината от Петев и за контроли на България. Сега двубоят с Норвегия е всичко друго, но не и контрола. Но Макенджиев има психика за такъв важен,за националния тим, мач.

Той е един от футболистите за които не може да се каже, че не играят редовно за своя клубен отбор. Даже Берое е в челото на класирането също така и  заради стабилните игри на титулярния вратар на старозагорци Макенджиев.


Макенджиев ще трябва изключително бързо да свикне със защитата пред него. Знае се,че за един вратар е много важно да познава бранителите пред себе си за да има добър контрол и поглед върху отбраната. Благой вече е бил викан в националния тим. Така,че опознаването на играчите няма да му е чуждо. Защото стражът на Берое вече е бил  с по-голямата част от тях по лагери. Сега остава да хване шанса,който му се открива да пази на вратата на националния тим. При това във важния мач с Норвегия.