НАП следи за рискови стоки на Дуранкулак

От една година

1400 превозни средства, транспортиращи рискови стоки през Дуранкулак, провериха служителите на оперативни дейности офис Добрич към дирекция „Фискален контрол“ на НАП за изминалата една година. Фискалният пункт на ГКПП Дуранкулак бе открит от приходната агенция на 1 септември 2014 година, като контролът на стоките, превозвани през границата, е 24-часов. На граничния пункт данъчните инспектори  проверяват придружаващите стоката документи, като извършват и физически  контрол на превозваните стоки, за да се установи тяхното реално количество.

Под денонощно наблюдение са поставени рискови стоки като захар, брашно, олио, месо и риба. Приходните инспектори са запечатали със специални пломби 214 превозни средства на Дуранкулак, превозващи стоки с висок фискален риск от  ЕС. Движението на стоката е проследено до обявените за разтоварване складове и тържища в страната, където пломбите се премахнати от други служители на Агенцията.

Основната цел на засиления фискален контрол е да се предотвратят случаите, в които празни камиони напускат територията на страната, а в последствие се декларира, че с тях е изнесена различна селскостопанска или промишлена продукция, за което се иска възстановяване на ДДС, а така също да бъдат заплатени реалните данъци на  внесените в страната стоки.

 Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"