Индийска голф-звезда ще популяризира България

Новините

01-09-2015, 17:42

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десети юбилеен шампионат по голф за аматьори

Ротарианци играха голф в Разлог

Голфтуризмът трябва да помогне да се превърне България в целогодишна дестинация, заяви министър Николина Ангелкова

Най-голямата голф звезда на Индия Шив Капур, в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова и посланика на Индия у нас Н.Пр. Раджеш Кумар Сачдева откриха в Лайтнаус Голф и Спа комплекса първия по рода си българо-индийски голф турнир „Среща на шампионите с Шив Капур”, съобщава ИА Добруджа. 40 голфъри от Европа и Азия ще черпят опит от индийската горф-звезда днес и утре на игрищата, разположени на Северното ни Черноморие и обединени в Асоциация „Кейп Калиакра”. На събитието присъстват индийски туроператори и журналисти, както и техни колеги от Великобритания. По време на пребиваването си в България индийските гости ще се запознаят с възможностите за спорт и отдих, които предлагат двете най-търсени голф-игрища – Лайтхаус и Трейшън клифс. Ще посетят морски и спа курорти по Северното Черноморие, старопрестолната столица Велико Търново, както и Рилски манастир. Целта на турнира е да обогати българо-индийските отношения, като даде възможност на индийските голфъри да опознаят една от най-живописните дестинации на Европа и богатото културно наследство на България.
Голфтуризмът трябва да помогне да се превърне България в целогодишна туристическа дестинация, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. В скоро време на нея й предстои да посети Индия, която е огромен пазар и влиза в плановете на министерството като далечна и интересна дестинация. Индийците са останали възхитени от българското гостоприемство, превърнали са се в приятели на България и ние трябва да се възползваме от това, заяви министър Ангелкова. Тя очаква още през октомври-ноември да посрещнем индийски голфъри в България.
Отваря се нова страница в българо-индийските отношения, подчерта посланикът на Индия Н.Пр.  Раджеш Кумар Сачдева. 20 млн. индийци пътуват в днешно време по света, очаква се тази цифра да нарастне до 50 млн. души през 2020 г, а България трябва да успее да вземе дял от този пазар, заяви посланикът. Понастоящем едва 10 000 индийци посещават годишно България.
Играл съм на различни игрища, но тези тук не отстъпват от най-добрите в света, сподели и голф-звездата Шив Капур. Само трябва хората да научат за тях, затова и неговата задача е да се превърне в посланик на голф-дестинациите в България и да ги популяризира по света. Лично той обеща да се върне отново в България.
Турнирът има презентационен характер и няма да се обърне особено внимание на спортната му страна, заявиха организаторите.