Ще прокопаят път под мост за земеделците от Чучулигово

Мостът пречеше на хората да стигат до нивите си

Протестите и обявената стачна готовност на десетки земеделски производители в петричкото село Чучулигово приключиха във вторник. Това съобщи за standartnews.com кметът Андон Карачоров. Бунтът на стопаните бе заради липсата на достъп до нивите им след построяването на лот 4 на новата автомагистрала „Струма".

За тези хора земеделието е препитанието им. Става въпрос за 60-70 декара земеделски земи. В момента се прибират прасковите, пъпешите, доматите, чушките. Стопаните са принудени да навлизат в продължение на 200-300 метра в лентата за насрещно движение, за да стигнат до земите си.

"Това скоро няма да се случва и няма да има предпоставки за пътни инциденти. В първия ден на септември в селото ни дойде представител на фирмата – изпълнител, която е наета от Агенция „Пътна инфраструктура" да свърши работата. Ще направят корекция на вдигнатия вече мост. Ще прокопаят под него път, за да може да минават автомобили и селскостопанска техника. Обещаха ни, че до 15 септември всичко ще е готово", обясни селският управник.

От АПИ забавиха, но не забравиха за нашия проблем и ще ни осигурят достъп до полето. Готвехме се да блокираме новата магистрала за Гърция, но преустановяваме протестните си действия, споделиха земеделските производители, които притежават имоти оттатък моста.