Форум събра министри и бизнесмени под тепетата

Мисия Пловдив

03-09-2015, 13:03

Снимка:

©Община Пловдив

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Дискутират индустрията, културния туризъм и инвестициите

Вицепремиер и двама министри са в Пловдив за дискусия, посветена на индустрията, туризма и бизнеса в града и региона. Форумът започна в 11 часа в дома на културата "Борис Христов". В него участват вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на туризма и икономиката Николина Ангелкова и Божидар Лукарски. Кметът Иван Тотев и неговият екип са сред ключовите фигури на събитието, присъстват и кметове от съседните общини.


Не случаен е изборът на Пловдив като домакин на форума. Той се превърна в най-големия индустриален център на България. За последните 15 г. в него са навлезли инвестиции за над 1,5 милиарда евро, 70 000 са заети в предприятията, разположени в "Тракия икономическа зона".


На форума кметът Иван Тотев презентира икономиката на Пловдив, а заместникът му Стефан Стоянов представя туризма, който бележи ръст в града. Поканени са ректорите на пловдивските вузове, които захранват с висообразовани кадри новопостроените предприятия. Големи туроператори и водещи бизнесмени са приготвили въпроси към министрите.


Дискусията "Пловдив - 2020 - какво е нужно за развитието на индустрията, културния туризъм и инвестициите" обещава да се превърне в ключово събитие за деловите кръгове във втория по големина град. В края на форума общината ще връчи за първи път награди на 13 топ инвеститори.