Дилърът на дрога, разкрит от Чара, остава в ареста

Крими

03-09-2015, 13:48

Снимка:

снимка, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кучето Чара надуши хероин за над 2,5 млн. лв.

Прокуратурата поиска да се потвърди мярката "задържане под стража" и сметна жалбата за неоснователна

Бургаски апелативен съд остави в ареста дилърът, който беше разкрит от кучета Чара. Бейсим Баадъров обжалва в Апелативен съд мярката си "задържане под стража", наложена от Окръжен съд Ямбол. Той е обвиняем по досъдебно производство за контрабанда на 20 412 грама хероин. Деянието е извършено на ГКПП "Лесово" на 24 август. 
Служебният адвокат Славяна Монева оспорва искането на Прокуратурата, че са налице кумулативни предпоставки за потвърждаване на мярката, защото липсва обосновано предположение за авторство на деянието. Адвокат Монева заяви в залата, че Бейсим работи във фирма за авточасти като шофьор и бил в неведение за съдържанието в колата. Освен това той не може да се укрие, защото има постоянен адрес. Утежненото му съдебно минало не бивало да има отношение към това производство. Адвокатът поиска по-лека мярка - парична гаранция или домашен арест. Пред съдията Бейсим изказа само съгласие с искането на адвоката.
Прокуратурата поиска АС да потвърди мярката "задържане под стража" и сметна жалбата за неоснователна. Има достатъчно доказателства, които предполагат, че Бейсим е извършил престъплението. Предвид тежестта на наказанието /при осъдителна присъда Бейсим може да лежи в затвора между 15 и 20 год. и глоба от 200 000 до 300 000 лева./, Прокуратурата не е съгласно с по-лека мярка. Освен това е възможно той да извърши друго престъпление или да се укрие. Прокурата поиска да се вземе под внимание и обремененото досъдебно минало на Бейсим.