Осъдиха бургазлията, натъпкал 43 сирийци, сред които и деца в бус

Крими

04-09-2015, 11:18

Снимка:

снимка, darik

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха бургазлия, вкарал 43 бежанци през границата

Бежанците буквално са се задушавали в автомобила

Районният съд в Царево осъди двамата каналджии, които бяха задържани с десетки нелегални имигранти, натъпкани в два буса, съобщава Нова ТВ. 37-годишният Георги от Бургас получи една година и половина условно наказание с 4 години изпитателен срок, глоба от 1500 лева, а микробусът, в който той беше натъпкал 43 сирийски граждани беше конфискуван.
Същото е наказанието на втория каналджия – Ивайло, превозвал 48 сирийци отново с бус.
"Заради ислямистите в Сирия е страшно. Избягахме заради липса на елементарни условия за живот", разказа пред телевизията 42-годишният Фахредин, който заедно с още 40 души пътувал при нечовешки условия, натъпкан в малък бус.
"Условията в буса бяха страшно лоши. Мъже, жени, деца, бяхме натъпкани до задушаване. Аз лично имам 3 деца. Още едно семейство имаше с 4 деца. За тях пътуването беше най-тежко. Наистина борба за оцеляване", разказа той.
За кошмарното пътуване от Турция до България всеки е платил по 1000 долара. "И повече съм готов да дам, тъй като искам да намерим място, където ще живеем по-спокойно, без страх за живота", категоричен е Фахредин. Само месец август органите на реда имат 15 разследвания за незаконен трафик на хора.
Дворът на полицейското управление в Царево в момента е пълен със задържани автомобили.
Към 03:00 ч. тази нощ в района на Царево е имало гонка между полицейски автомобил и джип, в който трафиканти са превозвали 12 бежанци. В четвъртък отново в Царево беше спрян микробус с 43 бежанци. В автомобила е имало 20 деца на възраст между 2 и 10 години. Служители на полицията сами тръгнали да носят памперси и храна на мигрантите, когато видели в какво състояние се намират.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен