Алкохол в казан за смет в Слънчев бряг

Крими

04-09-2015, 11:56

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

И в Бургас се пласира алкохол мента

Откриха сто литра в него, но няма да затворят заведението, което го предлага

Инспектори на Комисията за защита на потребителите се натъкнаха на незаконен алкохол, скрит в контейнер за смет в заведение за хранене в Слънчев бряг. То обаче не може да бъде затворено, заяви пред Нова телевизия Константин Арабаджиев от Комисията за защита на потребителите. Той поясни, че принудителната мярка „временно затваряне на туристическия обект“ може да се налага, когато липсва категоризация на обекта и не е започната процедура по издаването на такова удостоверение.

„Това е един от най-абсурдните ни случаи през това лято. 15 заведения са били затворени“, добавя Арабаджиев.
Питието със съмнително качество и неясен произход е било скрито умело в пластмасов контейнер за смет, скътан в задния двор на заведение. Преди да стигнат до нестандартния тайник, обаче, инспекторите на Комисията за защита на потребителите направили регулярна проверка на бара. Те забелязали пълни, но разпечатани бутилки с водка, което веднага поражда съмнения.

„Помолихме за съдействие колеги от Икономическа полиция и с тяхна помощ е открит контейнер, който е чисто нов. В него са поставени пластмасови бутилки. Капачките са с инициали за наименованието на напитката“, обяснява Светла Пейчева, която е старши инспектор в Районната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Бургас.
Инспекторите на КЗП заедно с митнически служители, изнесли цялото количество алкохол.
За инспекторите това е най-странната находка през това лято, а вероятно и най-голямо количество съмнителен алкохол, заловено по време на сезона.
Дали намереният алкохол е опасен, ще стане ясно едва когато взетите проби бъдат изследвани в акредитираната лаборатория.
Николай Стойков от КЗП – Бургас пък поясни, че резултатите от изследването на алкохола ще станат известни до седмица.
„За първи път се случва такова нещо. Направени са много проверки през това лято. Взети са проби в 30 заведения“, каза още Стойков.