Гръцката полиция издирва 37-годишен българин за въоръжени обири

Освен грабежите, той снабдявал престъпна банда с телефонни карти, принадлежащи на чужденци

Гръцката полиция издирва 37-годишен българин, който е участвал в обирите на пощенските клонове в Егио и Дафнес на полуостров Пелопонес. Обирите бяха извършени през декември 2014. През януари 2015 в Атика за участие в тях беше арестуван 29-годишен албанец, съобщи GRreporter.info, цитиран от БЛИЦ. Смята се, че той принадлежи към престъпна организация, действаща по нареждане на Панайотис Властос. Тя е поставила взривни устройства в къщата на братовчедка на Властос, в жилището на председателя на съда, който го е осъдил за отвличането на бизнесмена Панагопулос, в къщата на служителка на съда, която е разследвала опита за бягство с хеликоптер, и в къщите на членове на семейството на бившия шеф на дирекция в Министерството на отбраната Янис Сбокос.
Българинът е идентифициран от службите за сигурност на Патра, но местонахождението му е неизвестно.
Престъпниците отмъкнаха общо 8000 евро при двата обира. Те изоставиха колата си, открадната по-рано от Атика, на магистралата Триполи-Коринтос, при Нестани. Българинът е участвал и при двата обира, а освен това е снабдявал членовете на организацията, с телефонни карти, принадлежащи на чужденци.
Срещу него, както и срещу другите трима извършители, които все още не са идентифицирани, прокуратурата в Патра е повдигнала обвинение за углавно престъпление – създаване и участие в организирана престъпна група, съучастие в грабеж, незаконно притежаване и използване на оръжие и кражба.