Бургаски депутат иска общини да стопанисват бивши имоти на МО

Животът

04-09-2015, 15:21

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иван Вълков: Искаме синхронизирани правила за таксиметровата дейност

За това настоя от трибуната на Народното събрание Иван Вълков пред министър Ненчев

Да бъдат предоставени имоти на общини в Бургаска област, които в момента са със статут на държавна собственост и са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната (МО). Затова настоя с въпрос от трибуната на Народното събрания депутатът Иван Вълков (ГЕРБ) пред министър Николай Ненчев. 
„След разговори с Министерството на отбраната бяха постигнати договорености и на сайта на ведомството бяха качени графици за предоставяне на имоти през 2013 г. – 2014 г. В тези графици фигурират имоти в общините Бургас, Царево, Айтос и Средец. Тази година на сайта на министерството бяха качени тези и други имоти предвидени за продажба през 2015 г. Какви са мотивите, довели до това решение на Министерството на отбраната?", попита бургаският народен представител.
Министър Ненчев подчерта, че графикът няма задължителен характер и че се отдават на общините по целесъобразност. Въпреки това, след като се запозна с мотивите, в които се съдържа обществен интерес заяви, че има воля да откликне положително на направените искания, след като бъде запознат с детайлите.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"